Guide: Betal med børnepenge, før de er kommer ind på din konto

Børnepenge er en økonomisk håndsrækning, du fleste, der er forældre i Danmark får. Formålet er, at børnepengene skal bidrage til at betale nogle af de mange omkostninger, der er ved at have børn. Se her, hvordan du tager forskud på børnepengene.

Der er mange omkostninger forbundet med dét at have et barn. Der skal købes barnevogn, legetøj, bleer, sutter, tøj og en lang række af andre ting, der er essentielle for at barnet får en god og sund opvækst.

Selvom børnepengene ikke er en formue, du får foræret, er det stadig nok til, at du kan dække de mest basale ting. Hvis du ikke kan vente med at købe, indtil du får børnepenge, er der flere steder, du kan tage forskud på børnepengene.

Børnepengene dækker det mest basale

Det gælder, uanset om du er enlig eller har et barn med din partner eller en tidligere partner. Børnepengene skal dække de udgifter, du har til børnetøj, mad, udflugter, legetøj, bleer og alt det andet, der er nødvendigt for at sikre, at barnet har det godt.

Du får derfor ikke pengene foræret, så du kan bruge dem på dig selv, fordi du mangler luft i budgettet. Det handler om at bruge pengene på de ting, der kommer dit barn til gode – også selvom det betyder, at du selv må mangle nyt tøj og lignende.

Hvorfor tage forskud på børnepengene?

Som udgangspunkt er det en god idé at vente med at bruge penge, indtil man har dem på kontoen. Det kan dog være fornuftigt at bruge pengene, før du rent faktisk får dem udbetalt. Det gælder eksempelvis, hvis der er lavvande på kontoen, eller der er et godt tilbud, som gør, at du kan spare penge, selvom du ikke har pengene på nuværende tidspunkt.

Læs også:  Gylp: Hvorfor gylper min baby? Få svaret her

Hvis du venter, indtil du får børnepengene udbetalt, kan det være, at tilbuddet ikke længere er aktuelt, hvorfor du ender med at betale mere, end du ellers ville have gjort, hvis du tog forskud på børnepengene.

Heldigvis er der mange steder, du kan betale med børnepenge, før du har fået dem udbetalt. Der er i princippet tale om, at du får en kredit, som du så betaler, når du får børnepengene ind på kontoen.

I mange tilfælde er det et rentefrit lån, som du betaler i fremtiden. Det kommer både dig og den webshop, du handler fra, til gode.

Hvorfor ikke bare tage et lån?

De fleste steder har du mulighed for at købe på afbetaling, så du først betaler senere. I princippet er der tale om samme ydelse, men forskellen er, at du ikke betaler renter på dit lån, når du tager forskud på børnepengene. Det betyder, at du typisk ikke bliver tillagt nogle ekstra gebyrer, hvorfor det er en løsning, der giver mere mening rent økonomisk.

Det er desuden vigtigt, at du husker på, at du har ansvaret for dit barn, hvorfor det er en god idé ikke at optage lån til forbrug, som ikke er absolut nødvendigt. Du ender med at betale mere, end hvis du sparer pengene op.

I stedet bør du vente, indtil der er luft i dit budget, så du har mulighed for at købe det, du har brug for, uden du skal optage et dyrt lån. Her er det en fordel at tage forskud på børnepengene, fordi det er penge, som du ved, der kommer ind på din konto – og så er det meningen, at de skal bruges på dit barn.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like