Forbrug: Hvor meget vand bruger en familie?

Hvor meget vand bruger en familie?
Hvor meget vand bruger en familie?
Ja, hvor meget vand bruger en familie egentlig? Har du undret dig over dette, og kunne du godt tænke dig at få et svar, så læs med her, vi har regnet på sagen.

Vi bruger vand dagligt, og vi bruger vand til rigtig mange forskellige ting; blandt andet når vi tager et bad, når vi vasker hænder, når opvasken skal tages eller når vi bare er tørstige. 

Den almindelige dansker bruger mest vand ved et bad eller ved anden form for personlig hygiejne – det gør du og din familie måske også. Vandforbruget har blandt andet indflydelse på, hvor meget et barn koster om måneden.

Danskernes vandforbrug

Der er stor forskel på mængden af ens vandforbrug, afhængigt af om man bor alene eller er en stor familie. Vandforbruget er oftest mindre per person, bor man sammen med flere mennesker, end ved en person der bor for sig selv.

Årsagen til det skyldes blandt andet at en hel familie er bedre til at fylde en opvasker eller vaskemaskine. Maskinerne bruger vand uanset mængde. 

En børnefamilie har dog som regel et større vandforbrug – særligt om sommeren, hvor der bruges vand til den svømmebassiner, oppustelig spa, vandgeværer og alle de andre ting, som er med til at hæve vandforbruget.

Hvor meget vand bruger en familie om året?

Det afhænger selvfølgelig af din families størrelse, og om hvorvidt I tager lange bade i familien. Det kan jo være, at du har små børn, og det eneste tidspunkt hvor du kan være lidt alene, er når, du tager et bad. Ja, du kan ikke engang få lov til at gå på toilettet alene. Derfor kan det være dejligt, at tage et dejligt langt og varmt bad, når muligheden byder sig. 

Læs også:  Kosttilskud for gravide: Se her, hvilke du må tage

Vi har fundet lidt tal fra år 2017, som du kan regne videre på, så du har et mere præcist svar på hvad lige netop hvor meget vand din familie bruger om året

En danskers gennemsnitlige vandforbrug i år 2017 var cirka på 104 liter vand årligt, eller det der svarer til 37,9 kubikmeter (m3) vand årligt. Prisen per kubikmeter vand er cirka 68,70 kroner.

Ej, bare rolig  – vi har hjulpet lidt herunder, og lavet et regnestykke på, hvor meget vand en familie på 4 bruger. 

Hvor meget vand bruger en familie på 4?

Vi har taget udgangspunkt i en familie med 2 voksne og 2 børn. En familie på 4 har årligt et forbrug på cirka 140 kubikmeter vand (140.000 liter vand) og prisen på vandet er 68,70 kroner per kubikmeter. Din årlige vandregning vil så lyde på cirka 9.618 kroner. 

I Danmark er vores vandforbrug faldet med næsten 9 % i løbet af de seneste 10 år. 

En person, der bor alene, bruger cirka 50 kubikmeter vand årligt, og der er prisen 77,3 kroner per kubikmeter. Det giver en vandregning på cirka 3.865 kroner når årsopgørelsen lander. 

Der kan selvfølgelig forekomme forskellige bidrag alt afhængigt at forsyningsselskab – det kan være med til at du får en billigere pris hvis I i familien har et stort forbrug. 

Hvor meget vand bruger en familie på 4 om året? Helt op til 140.000 liter. Vil du spare på vandet, kan du med fordel lufte dit tøj i stedet for at vaske hver gang.
Hvor meget vand bruger en familie på 4 om året? Helt op til 140.000 liter. Vil du spare på vandet, kan du med fordel lufte dit tøj i stedet for at vaske hver gang.

Tips til at nedjustere dit og din families vandforbrug

Der er masser af tiltag, du kan bruge i din hverdag, hvis du gerne vil nedsætte dit vandforbrug. Det skåner både miljøet og din pengepung, så det er bare om at komme i gang.

  • Tag kortere bade
  • Brug dit tøj flere gange
  • Luft dit tøj i stedet for at vaske hver gang
  • Når du vasker, så vask større mængder
  • Sluk vandet, når du børster tænder
  • Sluk vandet, når du masserer shampoo i håret
  • Brug en regnvandstønde til at opsamle vand, som du kan bruge til at vande blomster og i køkkenhaven
  • Hav koldt vand i køleskabet, så du ikke skal lade vandet løbe for at få koldt vand
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like