Har du mistet gnisten? Pust liv i parforholdet igen med disse 5 tips

Få 5 gode råd til, hvordan du klarer dig igennem et parforhold, der ikke længere har den samme gnist, som da I fandt sammen.

Når du har været sammen med din partner i mange år, opstår der typisk en længsel efter at prøve det hele forfra igen – forelskelsen, begæret og dét at lære et andet menneske at kende med hele sjælen. Lyder det som en følelse, du kender? Fortvivl ikke, for her får du 5 tips, der kan styrke dit parforhold.

1. Sørg for at have alenetid

Selvom det er dejligt at have en at dele tilværelsen med, er det vigtigt, at du ikke glemmer dig selv helt. Sørg for, at du har tid alene, så I ikke altid er sammen. Det vil give dig fornyet energi samt mulighed for at fordybe dig i de ting, du interesserer – og som din bedre halvdel måske ikke deler med dig.

Brug din alenetid på at lade op, så du kan være på, når I er sammen. Måske kommer du lige frem til at savne din partner, når I ikke bruger tid sammen.

Alenetid giver fornyet energi og giver dig mulighed for at fordybe dig i de ting, du interesserer dig for – og som din bedre halvdel måske ikke synes, er lige så spændende, som du.

Frederik Jensen, Boernogfamilie.dk

2. Begynd at date igen

Mange par glemmer det, der skabte gnisten i starten, og tager måske hinanden for givet. Måske tager I ikke længere ud og deler en middag, en drink en fredag aften eller en biograftur?

Læs også:  Styrk dit parforhold med en parterapeut: Tips til at skabe balance i familielivet

Det er uhyre vigtigt, at I ikke glemmer at date, selvom I har en hverdag sammen. Få børnene passet af bedsteforældre, et vennepar eller en barnepige, så I har tid til hinanden. Det kræver ikke meget, men det er alligevel for ofte, man ender på sofaen derhjemme.

Her er et par gode råd til, hvordan jeres date-aften bliver en succes:

  • Find et godt sted, I begge holder af, som kan danne ramme om jeres udeaften.
  • Vær oplagt og fuld af energi – løb eventuelt en tur, inden I tager afsted, så energiniveauet er på sit ypperste.
  • Glem de sure miner. Er der spændinger i forholdet, så forsøg at glemme dem, selvom det nogle gange kan være svært.
  • Vær impulsive og tag aftenen, som den kommer. Og sørg for guds skyld for, at I ikke ender aftenen hjemme på sofaen for tidligt. Intet kan ødelægge en god date, som hvis motivationen ikke er der.

3. Tag ud at rejse sammen

Hvornår har I sidst været ude at rejse sammen? Når I er ude fra jeres vante omgivelser, er I verden med nye øjnene, og dermed også hinanden. Oplev alle de fantastiske sider ved din kæreste, du faldt for i sin tid. Der vil med garanti være masser af fantastiske stunder sammen, når I rejser, for her er I tvunget til at være sammen og få det bedste ud af det.

4. Sørg for at have et socialt liv sammen

Alt for mange par fravælger parmiddage og sociale sammenkomster, medmindre de lige frem bliver slæbt med. Det er dog ikke en god idé at give afkald på det sociale liv sammen, for når du er ude med din partner, ser du, hvordan han eller hun interagerer med andre mennesker, og det kan lede til, at du ser din partner fra nye sider. Noget, der kun puster liv i parforholdet.

Læs også:  Ferie med børn: 3 uundværlige tips til dig, der skal have børnene med på ferie

5. Tal sammen!

Hvis I oplever, at det hele ikke kører på skinner, så tal sammen. Det er vigtigt, at du lufter dine tanker for din partner, hvis der er noget, der går dig på. Det er ikke altid nemt at mærke, hvordan andre har det, hvis man ikke får det at vide. Heller ikke selvom I har været sammen i mange år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like