Efterårsferie: Disse aktiviteter kan I lave med børnene i efteråret

Vi har samlet en række tips til spændende, lærerige og underholdende aktiviteter, du kan lave med dine børn i efterårsferien.

Nærmer efterårsferien sig, og har I brug for lidt inspiration til hvad i skal lave, har vi nedenstående samlet nogle forslag, til hvad I som familie kan foretage jer af hyggelige ting.

Vi har både samlet ideer til hvad i kan lave hjemme og ude, så i rigtig kan få dejlig kvalitetstid sammen.

Skovtur

Tag på udflugt til skoven. Efteråret byder på mange spændende oplevelser i skoven; farverige træer, nedfaldne blade, nødder og kastanjer som kan samles op og studeres. Tag evt. en lille kurv med så i kan tage nogle af de spændende ting med hjem i finder. Har i f.eks. samlet kastanjer kan i, når i kommer hjem eller dagen efter, lave kastanjedyr. En sjov, hyggelig og lærerig aktivitet for hele familien. Derudover kan i pakke en lille madpakke og finde et hyggeligt sted hvor i kan nyde den sammen – i kan jo være heldige og få lidt af den lune efterårssol imens.

Stranden

En anden hyggelig tur ud af huset kan være at tage på stranden. Her kan i samle sten, muslingeskaller o.lign. Måske er der endda skum i vandkanten, hvilket kan være rigtig sjovt at se og snakke om. En dejlig og helt gratis aktivitet.

Legepladsen

Her kan i vælge at spænde cykelhjelmen og få lidt motion og frisk luft. Er jeres barn ikke stort nok til, at cykle kan i tage en ladcykel, hvis det er muligt, ellers kan det også være hyggeligt at gå og opleve de små ting på vejen derhen. Se et stort udvalg af cykler hos Bikeland.dk. Frisk luft er i hvert fald altid godt. Måske vælger i den lokale legeplads ellers kan i på jeres kommunes hjemmeside se en oversigt over deres legepladser, og så kan i måske prøve en ny.

Læs også:  Vil du være stolt af din mor-krop?

Hjemmehygge

Som tidligere nævnt har i måske samlet kastanjer og så kan i hygge med at lave kastanjedyr. Men, vi har også nogle andre forslag til hvad i kan lave hjemme. I kan lege med modellervoks, hvilket ofte er et hit som børnene finder sjovt. Derudover skaber det også kreativitet og hvis i er friske på det kan i endda lave jeres egen modellervoks – et virkelig hyggeligt og skægt projekt.

Derudover kan i også lave en hjemmebiograf, hvor i trækker gardinerne for og laver nogle snacks til. Her kan i måske lave popcorn i en gryde, hvor børnene får mulighed for at se dem poppe. I skal nok ikke se de bedste film med Alicia Vikander, men der findes også mange gode børnefilm, som I kan se.

Der er masser af muligheder for at hygge hjemme. Du kan også købe en Nerf gun til dit barn, hvorefter I kan erklære kriszone i haven eller i stuen. Der er masser af muligheder, og det behøver ikke at være kedeligt, blot fordi du er voksen – og så får du måske endda en smule motion oven i hatten.

Biblioteket

Er vejret ikke super godt, kan i hygge hjemme med en god bog. Ved at tage på biblioteket inden kan i få en lille tur ud af det og børnene kan selv vælge en bog de gerne vil have med hjem og læse. På mange biblioteker er der også en børneafdeling, hvor børnene kan hygge sig og lege.

Museum

Vil i gerne bruge lidt penge og tage på udflugt, kan det være en god ide, at undersøge byen eller kommunens museer.  Museer har ofte aktiviteter for børn når der er ferie, så her har i god mulighed for en tur ud af huset.

Læs også:  Sådan kommer du i gang med at date efter skilsmissen

Halloween

Har man mulighed for eller bor i nærheden af København, er tivoli en oplagt ide. I efterårsferien holder tivoli Halloween, hvor det oplyses af en masse fine græskar. Her finder i en lang række familievenlige arrangementer og så kører alle forlystelserne også.

Hvis ikke i har mulighed for at komme til København, kan i undersøge om der er lignende aktiviteter i jeres lokalområde. Ellers, kan I selv skære græskarlygter hjemme – det er også hyggeligt.

Zoologisk Have

I Danmark har vi flere zoologiske haver og dyreparker. Pak tasken, smør en madpakke og tag turen dertil. I mange zoologiske haver byder efterårsferien tit på nogle uforglemmelige oplevelser, hvor der er planlagt lidt ekstra for både store og små. Tit og ofte er det en lærerig og sjov oplevelse hvor man lærer om dyr, hvad det spiser og lever af. Måske kan man endda også få lov til at røre ved et dyr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like