Genbrug: Giv dine børn brugt og bæredygtigt legetøj

Det er in at købe brugt, og denne trenden er også ved at brede sig til legetøj. Vi er blevet meget mere bevidste omkring plastikforbrug, og siden de fleste former for legetøj er lavet i netop plastik, er dette noget man kan købe brugt hvis man ønsker at være mere miljøbevidst. Læs med her om hvordan du finder bæredygtigt, fantastisk legetøj!

Undgå brug-og-smid-svæk

Sponsoreret: Brug-og-smid-væk-kulturen lever i bedste velgående, når det kommer til legetøj. Børn har ufatteligt meget legetøj, som de vokser hurtigt fra at lege med. Nyt legetøj er spændende i kort tid, indtil der kommer en ny dille.

Det kan, som forældre, være svært ikke at give barnet det nyeste nye, de ønsker sig, men det er en god idé at gå i mod trenden, og i stedet skabe sit eget univers med legetøj, der kan leges med i meget længere tid.

Hvis du er på jagt efter legetøj til børn, der ikke bare skal smides væk efter kort tid, er det en god idé at kigge på brugt legetøj. Brugt legetøj har overlevet flere generationer og er tit bedre lavet end nyt legetøj.

Hvis du giver dine børn kvalitetslegetøj i stedet for legetøj der er designet til kun at blive leget med i kort tid, kan du være med til at fostre en mere miljøvenlig tankegang.

Du behøver ikke nødvendigvis at gå på loppemarkeder og brugtmarkeder for at finde brugt legetøj. Der findes mange alternativer, og vores øgende bevidsthed omkring bæredygtighed har gjort, at der findes flere muligheder for at leve mere bæredygtigt.

Find en butik, der sælger brugt legetøj

Både auktionssider som eBay og salgssider som Etsy kan være gode at huske på, når man skal lede efter legetøj. Det kan dog hurtigt blive dyrt at købe ting internationalt – og i sidste ende også mindre miljvøvenligt end at købe nyt, fordi der skal beregnes miljøomkonstninger med forsendelse fra udlandet.

Derfor findes der heldigvis danske alternativer, som lader dig være mere miljøbevidst og købe brugt legetøj på nettet. Her finder du en online legetøjsbutik, der sælger både klassikere, som kan leges med i mange år endnu, og ting, der er klare til at appellere til nye generationer af børn.

Læs også:  Kosttilskud for gravide: Se her, hvilke du må tage

Brugt legetøj fortæller en historie – måske en historie om da du var lille – men også en historie om, at legetøj er universelt, og at alle børn kan finde glæden ved legetøj, selvom det ikke er nyt.

Sådan videreformidler du legeglæden til dine børn

Det er sjovt at give dit børn legetøj fra dengang, du selv var lille – du kan videreformidle en glæde ved legetøj, du selv har et forhold til, til dine børn. Hvor vi voksne tit har svært ved at regne ud, hvad der er appellen med moderne legetøj, kan vi selv finde en barnlig glæde, og dele den med vores børn over legetøj, vi selv har leget med.

En ny generation kan sagtens få glæde af ældre legetøj – og bare fordi, noget er gammelt, betyder det ikke, at det ikke længere er værd at lege med. Ved at genbruge legetøj, lærer vi også vores børn at tage vare på sine ting og genanvende dem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like