Guide: Sådan finder du ud af, om baby er træt

Hvornår er baby træt?
Hvornår er baby træt?
En baby har ikke noget sprog, og derfor er det svært for sådan en at kommunikere, hvordan den har det. Det stiller store krav til dig som forælder om at være ekstra opmærksom på signaler. I denne her artikel gennemgår vi, hvilke signaler du skal holde øje med for at vurdere, om din baby er træt.

Det klart mest effektive i forhold til at vurdere, hvorvidt en baby er træt, er at kigge på kropssproget. Hvis du er kontinuerligt opmærksom på dit barns kropssprog, vil du hurtigt lære, hvilke signaler din baby sender, når denne er træt.

Flere af disse signaler vokser man faktisk aldrig fra; det er nemlig også ting, som vi voksne ubevidst gør, når vi bliver trætte.

De mest typiske tegn på træthed hos en baby er nemlig:

  • Gab
  • Blanke øjne
  • Hyppigt kløen i øjnene eller ørerne med hænderne
  • Let til gråd
  • Rastløshed
  • Manglende lyst til at være social
  • Lægger sig ofte ned.

Ikke alle børn udviser tydelige tegn på træthed

Som du nok ved, er der stor forskel på børn, og faktisk forholder det sig sådan, at det langt fra er alle børn, der udviser tydelige tegn på træthed. Selvom et barn ikke udviser tydelige tegn på træthed, er det dog ikke ensbetydende med, at barnet ikke er grydeklar.

Det er svært at sige, hvorfor nogle børn ikke udviser tydelige tegn på træthed. En populær teori er, at de børn, for hvem det er tilfældet, ganske enkelt ikke gider at sove, og at de lærer, at hvis de gaber eller udviser andre tegn på træthed, så fører dette til en putning i babysengen.

Uanset årsagen på de manglende signaler, gør det dog din rolle som forælder endnu mere udfordrende. Ingen tydelige tegn på træthed gør det nemlig rigtig svært for dig at vurdere, hvornår dit barn skal puttes.

Løsningen for de fleste plejer at være af få opbygget nogle faste rutiner. Forsøg at putte dit barn på faste tidspunkter af døgnet, for så vil du faktisk vænne barnet til at være træt på disse tidspunkter.

Læs også:  Klar, parat, gravid! Sådan får du en succesfuld graviditet

Bonusinfo: Mange af de børn, der ved første øjekast ikke udviser tegn på træthed, gør det faktisk alligevel. Tegnene er bare nærmest modsat de typiske. De tegn, som du vil opleve hos et barn, der forsøger at skjule sin træthed, vil som regel være:

  • Barnet ser overfrisk ud og åbner sine øjne mere end normalt
  • Markant forøget energiniveau.
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like