Den svære beslutning: Sådan forbereder I børnene på fremtiden, når I skal skilles

Få gode råd til, hvordan I fortæller jeres barn, at I ikke længere skal være sammen. 

Hvordan fortæller I jeres børn det?

Har du og din partner besluttet jer for, at I ikke længere skal være sammen, skal I som noget af det første overveje, hvordan I fortæller det til jeres børn. De fleste børn vil opleve en stor sorg i forbindelse med forældrenes skilsmisse, og det er vigtigt, at I håndterer dette på den bedst mulige måde. 

Det er en svær besked at give, men ikke desto mindre er det nødvendigt, at de får det at vide – og gerne så tidligt i forløbet som muligt.

Forbered jer på samtalen

Hvis I forbereder jer godt på samtalen, så I for fortalt jeres børn det på en god måde, vil det gøre situationen lettere at håndtere. Det bedste er, hvis I begge er til stede, når I fortæller det. Alternativt vil barnet måske opfatte det som om, I ikke er enige om situationen, og det kan være anledning til spekulationer hos barnet.

Kan det ikke lade sig gøre at overlevere jeres beslutning sammen, så sørg for, at I har aftalt, hvad I siger. Herunder får du et par gode råd, som I kan lade jer inspirere af, når I skal overlevere jeres svære beslutning. Det er ikke nødvendigvis et must at følge alle rådene, men brug dem som inspiration til, hvordan I får fortalt det på den bedst mulige vis.

Læs også:  Gude: Sådan lærer dit barn at børste tænder

Giv barnet besked så hurtigt som muligt

Det bedste, I kan gøre, når I har fundet ud af, at I vil skilles, er at give barnet besked umiddelbart efter. Særligt er det vigtigt, at barnet får besked, før den ene af jer flyttet. Det giver barnet mulighed for at få tænkt tingene igennem samt få svar på alle de spørgsmål, der melder sig undervejs.

Dan et overblik over de praktiske detaljer

Børn har behov for konkrete svar, og særligt i en situation som denne vil der være behov for at få styr på alle detaljerne. Det ændrer meget ved barnets nuværende tilværelse, når I skal skilles, og derfor er det vigtigt, at I gør det klart, hvor barnet skal bo, hvor søskende skal bo, hvor ofte der vil være samvær med den forælder, barnet ikke bor hos og lignende.

Hvis I har gjort jer nogle tanker om ovenstående – I kan garanteret selv finde endnu flere, der er relevante for netop jeres situation – er det lettere at være helt konkret, når I skal fortælle barnet, hvordan jeres skilsmisse vil påvirke deres hverdag.

Kan I ikke komme til enighed omkring de praktiske forhold, er det vigtigt, at I fortæller børnene, at I vil gøre alt, der står i jeres magt, for at finde den bedst mulige løsning.

Skab ro under samtalen

Når I skal overlevere beskeden til jeres børn, er det vigtigt, at I finder et sted, hvor barnet føler sig tryg. Forsøg at opbygge en hyggelig stemning, der ikke signalerer underholdning. Det kan også være en god idé, at barnet har legetøj i nærheden, så der er mulighed for at sunde sig undervejs. 

Læs også:  Guide: Sådan forbereder I jer på bilferie med børnene

Der skal være tid, plads og ro til, at barnet kan stille spørgsmål og få lov at reagere på det, I fortæller. Det er en god idé at sørge for, der ikke er andet på programmet, resten af dagen, så I viser, at I er der, og har tid til at tale tingene igennem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like