Indret en børnevenlig og hyggelig have, hele familien vil elske

Brug haven rigtigt og skab et grønt rum, hvor der er plads til leg, aktiviteter og afslapning for både børn og voksne. Her får du gode idéer og inspiration til, hvordan du indretter børnevenligt og -sikkert!

6 tips til at indrette en eventyrlig have

Haven anses ofte som værende et ekstra rum, og har man børn, er der rig mulighed for at indrette denne til glæde for hele familien. Haven er et godt sted at lære dine børn om naturen og dets rige dyreliv, samtidig med at I kan få en masse frisk luft og hyggelige oplevelser sammen. Og det hele er lige uden for døren!

Vi har herunder samlet 6  tips til, hvordan en børnevenlig have kan indrettes. God læsning!

At indrette og opdele haven i rum, skaber også mulighed for, at der både er plads til afslapning, flotte bede og områder til tumlen rundt og leg.

Boernogfamilie.dk

Tip 1: Inddel haven i rum

Først og fremmest er det en god ide at inddele haven i rum, hvor I finder det solrige hjørne til klassikeren, nemlig sandkassen. I kan også finde et sted, hvor I indretter et lille stenbål, hvor der er mulighed for at riste snobrød, popcorn, pandekager og andet mad over åben ild. Har I et stort og solidt træ, kan I hænge en gynge i det i stedet for at købe et gyngestativ. 

At indrette og opdele haven i rum, skaber også mulighed for, at der både er plads til afslapning, flotte bede og områder til tumlen rundt og leg.

Læs også:  Efterårsferie: Disse aktiviteter kan I lave med børnene i efteråret

Tip 2: Anlæg et bed

Anlæg et bed til børnene, hvor I giver dem mulighed for selv at vælge hvilke planter, de vil plante. I kan eventuelt lave det som et højbed. Her giver I børnene mulighed for, at de rigtigt kan få grønne fingre og jord under neglene. Derudover får de også mulighed for at følge med, når planterne spirer. Man kan eventuelt plante lidt forskelligt smagfuldt, farverigt og velduftende, så der er noget til alle sanser. 

Tip 3: Masser af plante og buske

Børn kan lide at gå på opdagelse og undersøge ting. Planter I derfor en række buske, som kan have til formål, at børnene kan bygge hule, lave små stier og gemmesteder, vil det være helt fantastisk, at I vælger en enkelt eller flere bærbuske, som de kan spise lidt af. Det kan eksempelvis være en solbær- eller blåbærbusk.

Tip 4: Etablér en havedam

Hvis I har pladsen, kan I etablere en lille havedam og på den måde skabe lidt ekstra liv i haven. Her kan I både plante forskellige vandplanter, som tiltrækker spændende insekter, plante smukke åkander – og er bassinet stort nok, kan I have fisk i det. 

Tip 5: Lav et insekthotel

Har man lyst til at tiltrække en række insekter, kan man lave en form for insekthotel. Insekter er til god nytte i haven, og en fordel ved at lave et insekthotel kan være, at man samler insekterne i et hjørne, så man ikke har dem i hele haven, hvis ikke man ønsker det. Her udfylder man rummene med forskellige ting og materialer fra haven. Det kan f.eks. være afklippede grene, buske osv. I kan eventuelt lave nogle indgange i hotellet med vinduer, I kan kigge ind gennem. Sæt jeres eget præg på hotellet, giv det et navn og vær sikre på, at børnene vil finde det spændende og sjovt at være med til at bygge. 

Læs også:  Tips til at købe børnevenlige møbler til hjemmet

Tip 8: Oppustelig vandrutsjebane

Når det er sommer, er det fantastisk med en have – og det gælder for både børn og voksne. Her er plads til uforstyrret leg og forskellige aktiviteter, som kan danne ramme om en god dag under den åbne himmel. Der er mange muligheder, og det er kun fantasien, der sætter grænser.

En oppustelig vandrutsjebane er en sjov aktivitet, som de små helt sikkert vil elske. De fås i forskellige prisniveauer, og det bedste er, at man kan gemme dem væk, når de ikke længere skal bruges. Det er nemt at puste den op, hvis du har en automatisk pumpe, som kan klare arbejdet for dig, og der garanti for sjov gennem hele sommeren.

Tip 7: Hold græsplænen fri

Hold lidt af græsplænen fri, så I har mulighed for at bruge den til udespil eller som teltplads.
Hvis I er kreative, kan I finde på jeres egne havespil – ellers er der rig mulighed for at købe nogle, såsom kongespil, diverse ketsjere eller stangtennis. Det kan mange timer gå med om sommeren. Du kan finde flere eksempler på sjove ting til haven på Luxgear.dk.

Derudover har I også græsplænen til at slå et lille telt op, smide et par madrasser og lidt sengetøj ind i. Tag eventuelt en god bog og en lille lampe eller lommelygte med, så I rigtig kan hygge og lege miniferie i baghaven. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like