Efteåret er på vej: Sådan tjekker du, om huset er klar til vinterhalvåret

Få 4 tips til, hvordan du minimerer risikoen for skader på dit hus henover vinteren. Bliv klogere her.

Sponsoreret artikel: Når sommeren går på hæld, og efteråret er på vej, er der meget, som ændrer sig. Vejret går fra varmt og mildt til bidende kulde og vind. Det betyder også, at huset er mere udsat end sommeren. Det er nu, du skal give det en kærlig omgang, så det klarer sig. Se her, hvordan du gør.

Som boligejer er du sikkert klar over, at huset engang i mellem skal have en kærlig hånd. Der er mange ting, der skal gøres, og er du i tvivl om, hvordan du klargør dit hus til efteråret, får du her en huskeliste til det mest nødvendige.

1. Rens tagrenderne

Det er vigtigt, at regnene nemt kan komme ned fra taget, når det regner. Det er vanskeligt, hvis dine tagrender er fyldt med skidt. Det er derfor en god idé, hvis du tjekker dette som det første. Rensning af tagrenderne bør være det første på din dagsorden, når huset skal klargøres til efteråret.

Faldet på din tagrende skal være mellem 1-2 centimeter for hver meter. Hvis ikke det er tilfældet, vil de ikke have den rette hældning, og vandet bliver ikke ledt ud af dem. Det vil resultere i, at vandet står stille, og det ødelægger dine tagerender.

Tjek efter, og sørg for at rens dem, hvis der er skidt i.

2. Tjek kloakken

Når vandet er løbet gennem tagrenderne, skal det have fri passage til kloakken. Det er vigtigt, så der ikke opstår oversvømmelse. Tjek det ved at tage låget af kloakken. Vandet skal være rent og ikke fyldt med skidt og grene. Er vandet i kloakken beskidt, kan du fjerne det med en kloakrenser.

Læs også:  6 uundværlige tips: Sådan gør du vasketøjet mindre besværligt

Står det værre til, er det en god idé at investere i at få en fagperson ud at rense kloakken. Kan vandet ikke løbe væk, risikerer du, at der kommer oversvømmelse i kælderen.

3. Mal træværket

Er der træværk på din bolig eller i haven, er det en god idé at give det en kærlig hånd, inden vinteren kommer. Træoverflader er noget af det, der udsættes mest, når der er minusgrader, og vejret er barskt. Sommer og efterår er det bedste tidspunkt at male. Vejret er tørt, og træværket har fået lov at stå og tørre i solen.

Før du maler det, skal du huske at tjekke fugtigheden i træet. Det skal være under 20 procent, hvis du ikke vil risikere, at det rådner, fordi fugten ikke kan komme gennem overfladen. Brug en fugtmåler til at tjekke træets fugtighed. De fås i de fleste byggemarkeder.

4. Tjek for revner og utætheder i facaden

Facaderne er noget af det vigtigste at vedligeholde på huset. Tjek jævnligt efter, om der er revner eller utætheder. Er der det, kan det forårsage alvorlige skader både indvendigt og udvendigt på huset. Særligt, når det regner, er det vigtigt at få gjort noget ved skaderne, inden det er for sent.

Er der skader på facaden, og lader du det være vinteren over, kan du risikere, at regnvand siver ind i dem og fryser til is, hvilket forværrer situationen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like
Sådan sover dit barn trygt
Læs mere

Sådan sover dit barn mest trygt og bedst

Børn kan blive urolige om natten, især mindre kan have det svært med, at være alene i et mørkt rum. De fysiske rammer omkring dit barns sovested er vigtige, hvis barnet skal sove ordentligt og få hvilket helt ud. Forældrene kan gøre mange ting for, at skabe de bedste og mest trygge rammer for barnet.
Læs mere