Kæledyr i hjemmet – vælg den rigtige kat til dit hjem

En kælen kat

Et kæledyr kan give en masse liv til et hjem, og kan være en god ven for alle. Katte er nemmere at holde end større kæledyr som eksempelvis hunde, da de kræver mindre plads, og oftest er bedre til at være alene. Men alle dyr og racer er naturligvis forskellige, så hvis I har overvejet at få jer en kat derhjemme, skal I læse med her, hvor du får nogle eksempler på hvilke forskellige katteracer der findes og deres unikke karaktertræk.

Inden du anskaffer dig en kat

Inden du går ud og finder det næste medlem af familien, er det vigtigt at du er klar over om det er det rette valg for jer. Mange katte får nemlig ikke lov at blive boende hos deres familie, og ender hjemløse og på internat. Katte bliver i gennemsnit omkring 13 år gamle, så de vil også være der når dine børn er blevet ældre. En kat skal stimuleres, have en god kost og have mulighed for at være aktiv hele dens levetid

Ragdoll

Ragdoll katten er en af de mest rolige katteracer du finder. Den har intet imod at blive samlet op, og elsker at blive kælet med. Ragdoll katten er meget tålmodig, og passer på mange måder perfekt til børn der elsker at kæle og hygge med katten. Ragdoll katte er også meget sociale. Selvom de ikke lige ønsker at være i din favn hele tiden, så kan de godt lide at være omkring deres ejer hele tiden. Så når de en gang imellem tager lidt alene tid, så foregår alene tiden helst i samme rum som dig.

Læs også:  Styrk dit parforhold med en parterapeut: Tips til at skabe balance i familielivet

Med deres rolige temperament, kommer dog også et lavt aktivitetsniveau. Ragdoll katte vil gerne lege, klatre og løbe, men gør det ikke så ofte som andre katte. Har du nogle meget legesyge og aktive børn, er det måske ikke Ragdoll katten der er den bedste legekammerat.

Bengal Kat

Bengal katten har det nærmest modsatte temperament end en Ragdoll kat. En Bengal kat er en meget aktiv kat. Den elsker at lege, både med forskellige stykker legetøj og med børn. På denne måde kan Bengal katten også være en ideel løsning for børnefamilier. Især i den alder hvor børnene selv elsker at lege og være aktive.

Andre katteracer

Der findes naturligvis mange forskellige katteracer som du kan vælge imellem hvis du skal have en kat og de har hver deres unikke karaktertræk. Du kan også vælge at få en kat uden stamtavle, hvis det ikke er vigtigt for dig at din kat er en ren racekat. Sørg blot for at den kat du får ikke forlader sin mor før reglerne tillader det, og at den er tjekket for arvelige sygdomme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like