Klar, parat, gravid! Sådan får du en succesfuld graviditet

Har du netop fået en positiv graviditetstest og ønsker at fuldføre graviditeten, men føler dig på bar bund over alle de ting du ikke ved noget om? Så fat mod. Vi har lavet en guide, med alt det, du behøver at vide.

Forbered dig mentalt

Det kan være svært, særligt for faren at forberede sig på graviditeten, da der ikke sker nogle fysiske eller hormonelle forandringer for ham. En måde at hjælpe faren på, er at få en tidlig scanning, så han kan se barnet enten i 2D, 3D eller 4D alt efter hvad man ønsker.

Det bør også overvejes, om man vil kende kønnet på barnet, da det kan hjælpe både mor og far til at forberede sig mentalt. Skal de have en lille pige eller en lille dreng. Så kan faren måske gå i gang med børneværelset eller drømme om, at spille fodbold med sin kommende søn.

Man kan få kønnet at vide tidligere i graviditeten, ved at få en lokal kønsscanning for gravide på en privat klinik.

At gå igennem en graviditet og få et barn, er en livsændrende begivenhed, som både kræver en hel del fysisk, men man må ikke glemme det mentale.

En god forælder, er en rolig forælder, der tager tingene som de kommer, og som ikke farer i vejret over det mindste.

Desuden kan det være svært at vænne sig til, at man ikke er sig selv først længere, og derfor kan graviditeten være en god måde, at styrke sin mentale velvære.

Det kan man gøre ved at bruge tid, der kun er ens egen og kun for sin egen skyld. Mange bruger åndedrættet til at komme ned i gear og samle tankerne, enten gennem meditation eller yoga. Andre går en lang tur, strikker eller læser en bog. Det er helt op til dig selv, så længe du kan mærke, at du bliver afslappet og tilpas af det.

Læs også:  Guide: Sådan forbereder I jer på bilferie med børnene

Gør din krop parat

Når du er gravid, er det ekstra vigtigt at spise sundt – både for at få en succesfuld og god graviditet, men også for at give dit kommende barn den bedste start på livet.

Det, som du indtager under graviditeten af både mad og væske har betydning for barnet udvikling i livmoderen. Men du bør ikke spise for to, for hvis du spiser mere end du har brug for, vil du tage for meget på under graviditeten og det kan være svært at komme af med de ekstra kilo igen. Så hvis du spiser sundt og varieret med mange grøntsager, får du de fleste af de vitaminer og mineraler, der er behov for, gennem maden. Barnets behov for næring er dækket, hvis du spiser sund mad i almindelige portioner.

Det er også vigtigt at være fysisk aktiv, hvis din graviditet er normal. Omkring en halv times moderat fysisk aktivitet om dagen er udmærket.

Hvis du endnu ikke er gravid, men planlægger en graviditet, er det også en god idé, at komme i god fysisk form, da dette kan fremme en god og sund graviditet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like