Sådan sover dit barn mest trygt og bedst

Sådan sover dit barn trygt
Børn kan blive urolige om natten, især mindre kan have det svært med, at være alene i et mørkt rum. De fysiske rammer omkring dit barns sovested er vigtige, hvis barnet skal sove ordentligt og få hvilket helt ud. Forældrene kan gøre mange ting for, at skabe de bedste og mest trygge rammer for barnet.

Sengetilbehør er en god start 

Sponsoreret: Noget af det første du skal have kigget på, er tilbehøret ved sengen og udenfor sengen. F.eks en sengerand med bindebånd kan gøre en enorm stor forskel for barnet. Denne type sengerand giver beskyttelse, som du sætter på kanten af sengen.

Pladsen i sengen bliver mere trang, men tilgengæld vil sengen føles som en beskyttet hule for det lille barn. Prisen ligger desuden i den lave ende, og du kan købe en ganske fin sengerand i god kvalitet for et par hundrede kroner.

Lidt lys gør en stor forskel

Børn er forskellige hvad angår lys. Nogle foretrækker et helt mørkt rum med sorte mørklægningsgardiner, og helt slukket lys. Mens andre børn har det omvendt, og foretrækker hellere en dæmpet natlampe og åben dør.

En lille afdæmpet natlampe til børn, kan være rart at have på børneværelset, hvis barnet pludseligt skulle vågne midt om natten. Lyset må ikke være for kraftig fordi, at barnet vil blive alt for opstemt og stimuleret og dermed holde sig vågen. 

En blød bamse er en klassiker

Alle små børn elsker bamser, og har personligt deres helt egen favorit. Ikke for mange men blot et par stykker i børnesengen, bør være rigeligt for de fleste.

En god putte ritual kan være, at barnet får læst en godnathistorie sammen med puttebamsen. Bamser beroliger børn og har en rigtig god effekt på børns søvn. 

Blødt økologisk sengetøj i bomuld

Ligesom voksne, så elsker børn et helt sæt rent og blødt sengetøj. Det er vigtigt for barnets sundhed, at kun gå efter svanemærket og økologisk sengetøj. På den måde undgår du giftige stoffer og kemikalier i huset.

Læs også:  Arbejd hjemmefra: 4 jobs, du kan varetage fra hjemmet

Især ved helt nyt sengetøj, er det vigtigt at vaske kemikalier ud af sengetøj inden brug. I nyt sengetøj er der risiko for rester af kemikalier fra produktionen, som kan give barnet allergi gener. Det er både hormonforstyrrende og en belastning for miljøet.

Generelt skal alt sengetøj vaskes på 60 grader, så alle støvmider dræbes. Støvmider kan sprede sig til resten af huset, og de bekæmpes bedst ved, at følge de korrekte vaskeanvisninger.

En god dyne anbefales også

En klassisk juniordyne størrelse måler 100 x 140 cm, og dit barn kan bruge dynen helt op til 6 års alderen. Børn vokser hurtigt og allerede fra en 7 års alderen anskaffer de fleste en voksendyne i størrelse 135 x 200 cm.

Der er findes mange typer dyner, både helårsdyner, sommerdyner og vinterdyner. Du kan altid overveje, om du bør anskaffe 2 dyner for en sikkerheds skyld. En god kombination kan være en sommerdyne og vinterdyne, så dit barn er dækket godt ind hele året. Ligeledes bør alle dyner vaskes på 60 grader, og gerne flere gange årligt. Gå altid efter økologisk producerede dyner, fordi det er din garanti for dynen ikke er produceret med sundhedsfarlige stoffer. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like