Ferie med børn: Inspiration og tips til en god og sikker familieferieferie

En ferie med børn kan hurtig blive hektisk, hvis ikke den er planlagt ordentligt. Her får du en række tips til, hvordan ferien med børnene ender som en succes frem for en fiasko.

Hvis du er bekymret for, om familieferien bliver besværlig og problemfyldt, når du skal rejse med dine børn? Det behøver den ikke blive, hvis blot du planlægger det hele i god tid i forvejen. Herunder følger en række tips, du kan bruge som inspiration til en vellykket, sjov og hyggelig ferie med børn.

Gode råd til flyveturen

Hvis du har planlægt en tur sydpå med børnene, er det en god idé at være opmærksom på, at de skal have underholdning med til flyet. Selvom selve flyturen udelukkende tager et par timer, er det en god idé at sørge for, at de har noget med, som kan hjælpe til at fordrive tiden.

Det kan være en spillemaskine, nogle Anders And-blade, et kortspil eller andet, som kan fjerne fokus på selve flyveturen. Det samme gør sig gældende, hvis I tager bilen – det bliver bare nemmere, hvis børnene kan underholde sig selv.

Herudover er det en god idé at sørge for, at der er en backup, hvis ikke maden ombord på flyet smager børnene. Tag nogle snacks med, som de kan spise løbende. I kan også selve smøre nogle sandwiches, som kan medbringes på flyet, hvis der skulle opstå sult under rejsen.

Det skal I huske før afrejse

Før I tager afsted, er der en række ting, som er væsentlige at huske. De gælder, uanset om I skal rejse med børn eller ej, men det er alligevel en god idé at skrive dem ned i en huskeliste, så der ikke er risiko for, at de bliver glemt i alt den hektiske planlægning.

Læs også:  Klar, parat, gravid! Sådan får du en succesfuld graviditet

Huskeliste:

  • Pas: Vær sikker på, at passer er gyldigt i minimum 6 måneder, efter I er kommet hjem. Vær samtidig opmærksom på, at et spædbarn skal have sit eget pas.
  • Visum: Tjek altid, om I skal have visum for at komme ind i det land, I rejser til
  • Vacciner: I visse dele af verden er det nødvendigt at blive vaccineret før afrejse. Du kan kontakte din læge, hvis du er i tvivl om, hvorvidt I skal have vacciner.
  • Forsikring: Sørg for, at I har rejseforsikringen i orden, før I tager afsted. Det gælder både, hvis der opstår helbredsmæssige problemer, men også hvis jeres bagage bliver væk, eller I får behov for at afbestille rejsen grundet sygdom.

Når I er afsted

Når I er afsted, er det vigtigt, at der bliver taget udgangspunkt i de aktiviteter, I kan enes om. Det kan godt være, at de voksne gerne vil på museum, men ikke desto mindre bliver turen ikke en success, medmindre alle er enige om destinationen.

Derfor kan det være en god idé at planlægge nogle børnevenlige aktiviteter, før I tager afsted. I kan eksempelvis investere i et snorkelsæt til børn, så I kan bruge, når I er ved stranden. De hele behøver ikke at være ture, hvor I tager væk fra hotellet eller den nærliggende strand – faktisk kan ferien sagtens holdes i gåafstand fra det hotel, I bor på, hvis blot I vælger det rigtige af slagsen.

Lad børnene være med i planlægningen

Hvis I vil sikre jer, at ferien med børn forløber så problemfrit som overhovedet muligt, er det en god idé at lytte på børnenes ønsker. Det kan være praktisk at lade dem få en medbestemmelse i forhold til, hvor I skal rejse hen – hvis børnene vel og mærke er gamle nok til at have en holdning.

Læs også:  Skab et økologisk og bæredygtigt børneværelse med Filibabba

Det hele afhænger af børnenes alder – hvis de er gamle nok, kan de ligeledes være med til at bestemme de aktiviteter, ferien skal bestå af, så I ikke bare skal dase ved poolen hele dagen. Det kan dog hurtigt blive uoverskueligt at skulle være for aktiv, hvis børnene har behov for omsorg hele tiden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like