Hvornår skal mit barn til tandlægen?

I denne artikel kan du læse mere om, hvornår dit barn skal til tandlægen for første gang. Det er typisk, når barnet fylder 2-3 år.

Tandpleje og -hygiejne er ikke udelukkende vigtigt for voksne. Det er en forudsætning for et sundt tandsæt, at dit barn kommer til tandlægen. Men hvornår skal du egentlig tage dit barn til tandlægen første gang?

Som udgangspunkt skal du tage dit barn til tandlægen første gang, før det fylder tre år. Det er individuelt fra barn til barn, hvornår det bedste tidspunkt er. Hvis du er i tvivl, kan du læse mere om, hvornår dit barn skal til tandlægen første gang, herunder.

Hvornår skal mit barn til tandlægen første gang?

Typisk vil du modtage den første henvendelse fra den kommunale tandpleje, når dit barn fylder 1 eller 2 år. Her vil du samtidig modtage information omkring, hvordan du vedligeholder mælketænderne.

Dit barns første tandlægebesøg bør ske, når barnet er mellem 2 og 3 år. Her vil tandlægen undersøge tænderne og tandkødet, så du kan modtage gode råd angående kost, tandpleje samt brug af sut.

Det er dog vigtigt, at du er opmærksom på dit barns mundhygiejne allerede fra start. Det gælder, så snart de første mælketænder viser sig, når barnet er mellem 6 og 8 måneder. Mælketænderne er ikke permanente, men det er sstadig vigtigt, at de bliver rengjort hver dag.

Et barn, der tidligt lærere, at tandpleje er en god ting, har bedre forudsætninger for at opretholde en sund tandhygiejne gennem hele livet. Det er derfor vigtigt at lære dit barn de gode vaner allerede fra en tidlig alder.

Skal barnet til almindelig tandlæge?

Barnet skal ikke til den almindelige tandlæge i de første leveår – det er faktisk først, når barnet fylder 18 år, at barnet ikke længere er tilknyttet den kommunale tandlæge. Du kan læse mere om de private tandlæger hos tandlaege-vanlose.dk.

Læs også:  4 tips til at vælge den rigtige babyalarm

Fordelen ved de kommunale tandlæger er blandt andet, at det ikke koster penge. Du kan dog godt vælge at benytte dig af en privat tandlægeklinik, selvom dit barn endnu ikke er fyldt 18 år – det er helt op til dig selv. Du kan læse mere om, hvordan du sparer penge på tandlægebesøg ved at klikke her.

Hvor ofte skal barnet til tandlægen efterfølgende?

Når det første besøg hos tandlægen er overstået, er det den ersonlige mundhygiejne og barnets tandsundhed, der bestemmer, hvor tit du og dit barn skal til tandlægen. Det er altid en individuel vurdering fra tandlægens side, hvor ofte barnet skal til tandlægen.

Når barnet er fyldt 6 år, begynder de ‘rigtige’ tænder at bryde frem, og her er det vigtig, at I har fokus på mundhygiejnen. Når barnet er til tandlægen, vil han eller hun få en række råd, som det er vigtigt, at I følger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like
Sådan sover dit barn trygt
Læs mere

Sådan sover dit barn mest trygt og bedst

Børn kan blive urolige om natten, især mindre kan have det svært med, at være alene i et mørkt rum. De fysiske rammer omkring dit barns sovested er vigtige, hvis barnet skal sove ordentligt og få hvilket helt ud. Forældrene kan gøre mange ting for, at skabe de bedste og mest trygge rammer for barnet.
Læs mere