Gude: Sådan lærer dit barn at børste tænder

Som de fleste nok ved, så er det meget vigtigt for vores tænders sundhed af vi børster dem regelmæssigt på en hensigtsmæssig måde. Urene tænder giver dårlige ånde, huller og misfarvninger, og det vil vi gerne undgå hos både os selv og vores barn.

Sponsoreret artikel: Det kan være svært at holde sine børns tænder rener, men hvordan griber du det egentlig an? Her får du et par gode til at lære dit barn at børste sine tænder på den rigtige måde.

Generelt om tandbørstning

Først og fremmest er det essentielt at man selv ved, hvordan og hvor meget man bør børste sine tænder.

Som grundregel bør man børste sine tænder minimum 2 gange dagligt, henholdsvis morgen og aften. Det er vigtigt at man holder sine tænder frie for madrester, da man derved undgår huller og andre usunde konsekvenser.

Om man bruger en elektrisk tandbørste eller en almindelig tandbørste er mindre vigtigt, man skal blot huske at nå ind til alle hjørner og kroge, når man børster sine tænder.

Man skal desuden undgå tandbørste med for hårde hår, da det kan irritere tandkødet og forårsage lettere blødning. Hvis man har yderligere behov for at rense sine tænder, så kan tandtråd eller tandstikker være gode hjælpemidler.

Er man i tvivl om man gør det rigtigt eller har man mistanke om et hul, så kan det være en god idé at rådføre sig med en tandlæge. Hos Tandlægerne Rønn og Lund kan du netop få denne professionelle rådgivning og behandling, hvis det er nødvendigt.

Gør læringen til en leg

Det kan være en møgsommelig affære at børste tænder på sit barn eller at overbevise et større barn om vigtigheden i at børste sine tænder dagligt.

Da man ikke øjeblikkeligt mærker konsekvenserne af en mangelfuld tandbørstning, så kan det være svært at forklare børnene at det altså er noget de skal gøre hver dag, 2 gange om dagen.

Læs også:  4 tips til at vælge den rigtige babyalarm

Som med anden læring for de små, så kan det være en god idé at gøre tandbørstningen til en form for leg i starten.

Man kan f.eks. købe en interessant børnetandbørste som barnet selv vælger eller man kan koble en speciel sang til tandbørstningen, som barnet godt kan lide at synge eller at høre.

Udover at gøre tandbørstningen sjov for barnet, så er det også vigtigt at man roser og opmuntrer barnet. Hvis en børstning forløber gnidningsfrit, så skal man huske at rose barnet og sige at det er godt gået. Det gør den næste børstning nemmere.

Husk at gå til tandlægen med dit barn

Selvom vi er ihærdige med vores børns tandbørstning, så kan det stadig ende ud i mangler og huller.

Er barnet blevet lidt større, og klarer det børstningen selv, så ser du måske ikke altid, hvor grundigt det bliver gjort eller også har barnet ikke fuldt ud forstået hvordan det skal gøres.

For at undgå huller og et usundt tandsæt hos dit barn, bør du regelmæssigt sørge for at barnet kommer til tandlæge. En børnetandlæge kan også give dig nogle gode råd til tandbørstningen eller vejlede dig i hvilken behandling lige netop dit barns tænder behøver.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like
Sådan sover dit barn trygt
Læs mere

Sådan sover dit barn mest trygt og bedst

Børn kan blive urolige om natten, især mindre kan have det svært med, at være alene i et mørkt rum. De fysiske rammer omkring dit barns sovested er vigtige, hvis barnet skal sove ordentligt og få hvilket helt ud. Forældrene kan gøre mange ting for, at skabe de bedste og mest trygge rammer for barnet.
Læs mere