Vil du være stolt af din mor-krop?

Der er mange kvinder der oplever at deres krop forandre udseende når de været gravide, født og ammet sit barn. Det er en helt naturlig del af livet og hvis du spørger kvinder, er de også enige i at deres krop er et naturligt resultat af hvad den har været igennem, men hvis man graver lidt dybere, er langt de fleste faktisk kede af eller utilfredse med at deres krop er gået for en pige-krop til en mor-krop.

Det kan der være mange grunde til, og en kamp der har været der i mange år, er kampen mod krops- og samfundsidealer, alt fra at få lov til at solbade uden top, kun gå med bh hvis man havde lyst til det eller lade vær med at barbere sig men også omkring hvordan vores krop skal se ud har været en lang kamp, flad måde, runde bryster og en stram numse.

Men som de fleste ved er det langt fra virkeligheden, især hvis en krop er i udvikling som den jo er i mange faser i livet især under, imens og efter en graviditet.
Der er i dagens samfund kommet mere og mere fokus på at det ikke handler om hvilken krop du har, men hvordan du har det med din egen krop.

Det er dog ikke altid overført til hvordan kvinder eller andre ser på kroppen efter en graviditet, fødsel og amnings periode. Det er nemlig individuelt for hvor lang tid en krop tager at komme efter den fysiske store præstation det er at føde et barn men hele billedet af at kroppen skal tilbage til hvordan den så ud da man var 25 er et billede der er blevet skabet af samfundet.

Læs også:  Skab et økologisk og bæredygtigt børneværelse med Filibabba

Især de sociale medier har spillet en stor rolle i hvordan samfundets kropidealer og holdninger er. Det er nemlig ikke kun gravide det handler om men en generel holdning til kroppen. Så selvom at sociale medier kan være med til at skubbe et ideal væk fra scenen var det samtidig platformen der var med til at få det der op i første omgang.

Det begreb kaldes også for ”socialt konstruerede kropsideal”. Det er det ideal, vi møder – og selv er med til at konstruere – på f.eks. sociale medier, hvor kvinder poster hvor fit, de er, kort tid efter fødslen.

Men for at komme væk fra billedet om hvordan kroppen skal se ud, er det også vigtigt at tage den anden del af ligningen med, at det er lige så acceptabelt at gå efter den krop man gerne vil have som det er at acceptere den man har.

Der er nemlig i dag man muligheder for at fremstå på den måde man gerne vil, og om det indebærer en professionel operation, en sund livsstil eller noget helt andet er helt op til en selv.

Så når man snakker om en sund mor-krop, handler det i høj grad også om livsduelighed, selvkærlighed og barmhjertighed overfor sig selv, mindst lige så meget som det handler om dens udseende.

Der er flere tiltag igennem tiden som har forsøgt og også lykkes med at afdække og ændre de forestillinger nybagte mødre har, om kropsidealer og sin egen sundhed og det er vigtigt at aktivt blive ved med at komme væk fra den usunde følelse af fiasko omkring sin egen krop.

Læs også:  Sådan sover dit barn mest trygt og bedst

Så du skal være stolt af din egen krop uanset hvordan den ser ud!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like