Døjer du med tørt vinterhår? Her er 4 uundværlige tips

Det er blevet vinter, temperaturen daler, frosten sætter ind, og det kan mærkes på håret – undgå at få tørt, kedeligt vinterhår med disse 4 simple tips.

Annonce: Det er blevet vinter, og dit hår reagerer på det – det ligner og føles måske som om nogen har sat strøm til det. Mange oplever at få tørt, statisk hår når sommervarmen forsvinder og temperaturerne falder. Bare rolig, med den korrekte pleje kan du nemt forebygge og behandle dine lokker, så du får en smuk og sund frisure.

Med disse 4 tips kan vinteren bare komme an!

Tip 1: Lad dit hår få ro

Undgå at bruge for mange produkter, såsom hårlak og voks i dit hår. Det er i det hele taget en god idé, da det slider på håret og gør det tørt, men om vinteren er det ekstra smart at tænke sig om inden man sprayer håret til med diverse produkter. 

Er dit hår allerede blevet skadet og er tørt, bør du helt give det en pause for både produkter, varmebehandling, som for eksempel hårtørre, glattejern og krøllejern og kemiske produkter, såsom hårfarvning. Derudover, skal du også passe på med at anvende for mange hårspænder og elastikker – undgå for guds skyld, at sov med det i håret. 

Hårtab hos kvinder kan forekomme, ligesom det kan ske for mænd. Det er dog mere normalt når det sker for mænd. Det kan hurtigt gå ud over ens velvære at håret føles tørt, usundt og tyndt, men det er der heldigvis råd for – du kan komme rigtig langt selv ved, at give dit hår et naturligt boost.

Din hår har nemlig brug for at genvinde sin naturlige balance, for det selv kan producere fugt så det ikke knækker og bliver tyndt unødvendigt. Hertil kan du booste dit hår med nogle gode rutiner og vaner og vitaminer. 

Læs også:  Sådan kommer du i gang med at date efter skilsmissen

Tip 2: Vinter-vitaminer til håret

Vinteren er som sagt ekstra hård ved håret, og derfor kan du med fordel booste det med lidt hjælp udefra. Du kan selvfølgelig gøre din del ved at spise alle de rigtige fedtsyre, olier og proteiner. Men, når vinteren for alvor rammer, og vi bruger mere tid indendørs, hvor luften er meget tør, sætter det hurtigt spor i håret. Har du tørt vinterhår kan du kommer langt med de bedste vitaminer til håret.

Tip 3: Vask ikke dit hår for ofte

Dit hår danner naturlige fedtstoffer og olier til din hovedbund. Når du vasker håret fjerner hårstråenes naturlige olielag. Undgå derfor så vidt muligt at vaske hår dagligt – det har hverken dit hår eller miljøet godt af. Når du vasker det, så skyl det godt igennem med lunkent vand fremfor meget varmt vand, da det slider unødvendigt på håret. 

Vask dit hår med en mild shampoo og brug gerne balsam i spidserne, så det får så meget fugt som muligt. Husk at lade balsamen sidde i, i et par minutter, så dit hår får mest muligt fugt ud af balsamen. Derudover kan det være en rigtig god idé, at du ugentligt giver dit hår en kur eller en form for fugtmaske, så det får så meget fugt og næring som muligt. Du kan med stor tilfredshed også anvende en tørshampoo i stedet for rigtig shampoo til de dage du synes håret ser lidt beskidt ud. 

Tip 4: Dit hår har brug for en masse fugt

Dit hår har brug for en masse fugt! Især om vinteren, hvor luftfugtigheden falder. Det sætter sit præg både på ens hud og hår – og ens hår kan hurtigt føles meget tørt og statisk. Du pakker sikkert også dine øre, og dermed dit hår ind under en hue for at holde på varmen. Det er dit hår heller ikke så glad for, da det ikke får luft og dermed tørre det lettere ud.

Læs også:  Styrk dit parforhold med en parterapeut: Tips til at skabe balance i familielivet

Er det nødvendigt med en hue når du skal ud, så vælg gerne en af uld, så den ikke sætter helt tæt på hovedbunden, så den ikke får luft til at ånde. Sørg for at have en fugtighedsgivende spray med dig, så du kan give dit hår lidt fugt i løbet af dagen – gerne inden du kommer huen over hovedet. Undlad dog at spraye for meget i, så dit hår bliver helt gennem-fugtigt-vådt. Du kan læse mere ved at klikke her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like