Konfirmationsplanlægning: Sådan planlægger du den perfekte konfirmation

Konfirmationsplanlægning: Sådan planlægger i en succesfuld konfirmation
Konfirmationsplanlægning: Sådan planlægger i en succesfuld konfirmation
Planlægningen af konfirmationerne skal igangsættes i god tid, hvis festen skal blive succesfuld. Der skal tages højde for antal gæster, budget pr. kuvert, underholdning og konfirmationstale. Se her, hvordan I får styr på konfirmationsplanlægningen.

Det kan være en stor og besværlig proces at skulle planlægge en konfirmation, hvorfor det kan være en god idé at gå i gang i god tid. Konfirmationen er en stor dag, så det hele skal helst køre som smurt, når dagen oprinder – der er med andre ord ikke plads til fejltagelser.

Herunder følger derfor en række gode råd til, hvordan du forbereder dig på konfirmationen på bedst mulig vis. Der findes mange forskellige fremgangsmåder, så nedenstående er blot en velment vejledning, som du kan lade dig inspirere af.

Hvem skal deltage i konfirmationen?

Først og fremmest er det vigtigt, at der bliver udarbejdet en gæsteliste. Det er den, som alt den øvrige planlægning beror på, hvorfor det er nødvendigt at starte med den. Til en konfirmation må der gerne komme mange gæster, og det er en god idé at gå i gang så tidligt som muligt, når gæsterne skal udvælges, så du er sikker på, at alle kommer med – og så gæsterne rent faktisk har mulighed for at reservere datoen.

Budget pr. kuvert

Når der er styr på gæstelisten, er det nødvendigt at finde ud af, hvor meget luft der er i budgettet til den enkelte gæst. Læg derfor et budget til hver kuvert, så I kan tage højde for, hvor meget konfirmationen må koste pr. deltager. Hvis festen skal være billig, kan I finde nogle fornuftige drinksopskrifter, som ikke vælter budgettet – eksempelvis en opskrift på Moscow Mule.

Det er blandt andet budgettet, som er afgørende for, hvilken mad der skal serveres. Det kan eksempelvis være, at budgettet ikke holder til at få mad udefra, hvorfor I kan begynde i god tid at købe mad ind til konfirmationen, så der er taget højde for det. Kød kan eksempelvis sagtens kommes i fryseren måneder forud for festen.

Læs også:  Brætspil til familien: 4 brætspil, hele familien kan samles om

Hvor skal konfirmationen afholdes?

Det er nødvendigt at vide på forhånd, om festen skal afholdes i et festlokale, som I lejer i anledning af konfirmationen, eller om det er jer selv, der ligger hus til. Hvis I lejer et festlokale, skal I være ude i god tid, da der er rift om buddet op til konfirmationerne. Sørg desuden for at få en skriftlig bekræftelse, så I ikke risikerer, at lokalet er blevet booket af andre også.

Hvis I selv vil stå for at holde festen, er det en god idé allerede nu at sørge for, I har stole og service nok til de mange gæster. Sørg for at finde duge, lysestager, borde og stole i god tid, så det ikke er noget, som der kan gå galt på selve dagen.

Musik og underholdning

Udover ovenstående er det vigtigt, at I tager stilling til musikken og underholdningen – foruden en god tale til konfirmation, som naturligvis også skal skrives i god tid. Det er en god idé at være ude i god tid, da det kan være vanskeligt at finde et band, hvis I planlægger, at det skal være aftenens underholning.

Hvis musikken skal spilles fra et anlæg, kan det betale sig at vælge et godt anlæg, som kan spille et festtelt op – hvis festen naturligvis holdes i sådan et. Her er en Soundboks en god løsning, som helt sikkert vil kunne spille forsamlingen op, uanset om den afholdes udenfor eller indenfor.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like