Det er vigtigt, at den babyalarm, du vælger, har et godt signal og generelt ikke svigter, så du risikerer at overhøre dit barns gråd. Hvis batteriet er ved at være fladt, eller signalet ikke går tydeligt igennem, bør din babyalarm give dit besked, så du er opmærksom på det.
Der er dog flere egenskaber, der er med til at definere en god babyalarm, som du kan stole på. Her får du fire gode råd, som du kan følge, når du skal købe en ny babyalarm.
Indholdsfortegnelse
Vælg en babyalarm med en passende rækkevidde
Først og fremmest er det vigtigt, at den babyalarm, du vælger, har en passende rækkevidde. Det er forskelligt fra person til person, hvad man foretrækker, men generelt skal du vælge en, der har et godt signal, selvom der er en vis afstand.
Det er ikke altid, du kan stole på det, der står på selve produktet, så du bør altid selv teste din babyalarm, når du er ude at købe den. Forsøg dig med at gå udenfor butikken for at se, om signalet rækker så langt. Hvis ikke det er tilfældet, bør du overveje at finde en anden, da det er essentielt, at den kan høres igennem en mur.
Det kan naturligvis være vanskeligt, hvis ikke du befinder dig i en fysisk butik. I tilfælde af, at du køber din babyalarm over nettet, kan det derfor være fordelagtigt at læse forskellige tests af babyalarmer, som kan give et indblik i, om de lever op til dine krav.
Vælg en babyalarm med DECT-signal
Det bedste signal, du kan vælge, når du skal investere i en babyalarm, er DECT-signalet, der er et digitalt signal. Det betyder, at der er en minimal risiko for, at du kommer til at høre lyde, der ikke er fra din baby. Du har ingen interesse i at høre fuglekvidder eller naboens børn, der leger.
Vælger du en analog babyalarm, der ikke har et signal, der er forstærket digitalt, er der langt større sandsynlighed for, at signalet bliver forstyrret af omgivelserne. Samtidig bør du investere i en alarm, hvor du selv har mulighed for at indstille signalet, så det matcher dit behov.
Vælg genopladelige batterier
Din babyalarm vil ofte skulle lades op, og det er helt sikkert en fordel at vælge en, der kan genoplades, imens du bruger den. Alternativt skal du vælge genopladelige batterier til den, så du ikke risikerer, at den løber tør for strøm, imens den er i brug. Usikkerheden for, at det sker, er i sig selv medvirkende til uro i maven.
En alarm, der anvender genopladelige batterier, vil i de fleste have den hage, at de er sværere at skifte. Om ikke andet, er det dog en god idé at vælge en sådan alligevel, da du slipper for alle bekymringerne ved en babyalarm, der svigter.
Hvilke features har du brug for?
Nogle babyalarmer har kamera og kan afspille vuggeviser, imens andre udelukkende fungerer som en ‘walkie talkie’. Gør op med dig selv, om du har behov for ekstra-features, eller om det er spild af penge. I langt de fleste tilfælde vil det være nok med en ganske almindelig babyalarm.
Desuden har de mange ekstra-funktioner den ulempe, at de dræner batteriet hurtigere, hvorfor det kan være en dum idé at vælge dem til, medmindre du har et særpræget behov for dem.