Er skaden sket? Hyr en god skilsmisseadvokat og kom godt videre

Skilsmisseadvokat: Få hjælp til de juridiske aspekter af skilsmissen.
Skilsmisseadvokat: Få hjælp til de juridiske aspekter af skilsmissen.
Hvis du og din ægtefælle har besluttet jer for, at I vil gå hver til sit, er der mange ting, som skal tages højde for. Generelt vil du skulle igennem en periode med mange spørgsmål og masser af usikkerhed, når du har indset, at ægteskabet ikke længere skal fortsætte.

Løsningen er i mange tilfælde at hyre en god skilsmisseadvokat, som kan hjælpe dig med at få styr på alle de aspekter, du måske ikke selv kender til eller har tænkt over, der skal tages højde for.

Få styr på hovedområderne

Når du står midt i en skilsmisse, er der en lang række punkter, du skal tage højde for. Først og fremmest er det vigtigt, at du tager højde for hovedområderne, som blandt andet består af følgende punkter:

  • Seperation eller skilsmisse samt de vilkår, dette indebærer
  • Deling af boet
  • Ægtefællebidrag
  • Fælles børn – herunder forældremyndighed, bopæl, børnebidrag og samvær

I de følgende afsnit finder du konkret information omkring de forhold, der relaterer sig til punkterne herover. Det kan stadig være en god idé at søge hjælp hos en skilsmisseadvokat, selvom du føler, at du har styr på tingene selv. Din skilsmisseadvokat kan hjælpe dig med at sikre, at det hele er i orden.

Læs mere om, hvad en skilsmisseadvokat kan hjælpe med, her: https://www.juf.dk/skilsmisseadvokat/.

Skal I skilles eller seprareres?

Det er muligt at gennemføre en skilsmisse, uden der er sket en forudgående separation, hvis blot begge parter er enige om det. Hvis ikke I er enige, har du ret til en separation, ligegyldigt om din ægtefælle har givet sit samtykke hertil.

Når I er blevet separeret, er det muligt at ansøge om skilsmisse. Dette kan gøres efter 6 måneder, da separationen er en suspension af ægteskabbet, imens en skilsmisse er en definitiv ende på ægteskabet.

Hvis du kun er separeret, er ægteskabet altså ikke ophørt, hvorfor du ikke har mulighed for at indgå i et nyt ægteskab, før skilsmissen er endeligt foretaget. Uanset, om der er tale om en skilsmisse eller en separation, har I ikke pligt til at forsørge hinanden, ligesom formuefællesskabet ophører, og I ikke længere har arveret fra hinanden.

Læs også:  Forbrug: Hvor meget vand bruger en familie?

Skal der betales ægtefællebidrag?

Uanset, om du er husbond eller hustru, kan du søge om ægtefællebidrag. Der er to dele, som bliver taget i betragtning, når det skal afgøres, hvorvidt den ene eller anden part har ret til ægtefællebidrag. Det gælder følgende punkter:

  • Bidragspligten – skal den ene betale til den anden, og i så fald; hvor lang tid?
  • Størrelsen af bidraget – hvor meget skal den månedlige bidragsydelse være på?

I kan selv beslutte jer for, hvor lang tid ægtefællebidraget skal stå på, men hvis I ikke kan blive enige, kan det være en god idé at hyre en skilsmisseadvokat, som kan hjælpe med at træffe en afgørelse omkring, hvorvidt den ene part har bidragspligt overfor den anden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like